left KEZDŐSZŐLÉSZ: Wunderlich Márton-napi újbor 2006

csütörtök, november 23, 2006

Wunderlich Márton-napi újbor 2006


Pincészet: Wunderlich pincészet, Villány
A bor adatai: Ára: kb 1500 Ft , Alc: 13% Vol.;
A bor beszerezhetősége: Internet: Decanter, Tinto Fino ; Egyéb: ?








A bor pontozása:
abszolút = 4 pont ; ár/érték = 1,5

Borász a borról: " na ";
Mások a borról: "na";
A bor szubjektív értékelése: Gyorsan bedobok egy Márton napi nedűt én is, mielött komplett elmúlna az újbor ideje. Terítéken egy ebben a számban klasszikus, ahol a pincészetnek egy jópofa marketing húzással még sikerült is borát az újborok közül kiemelni. Minden évben ugyanis cimketervet hirdetnek az újborra. A 2006-os Portugieser újbor nyertes címketervét - dülöngélő templomot (vagy egyházat?) biztos kézzel támogató Márton püspököt ábrázoló minimalista grafikát - Ghyczy Diana készítette el.
Hihetetlen egyébként mennyire lapos még mindig nálunk ez a Márton napi újborozás. Ez egy tipikus alkalom amire a marketing pénzt az ágazatnak, (a most már talán csörgedező) befizetéseket költeni kéne. Őrület, hogy a franciáknál mi van ilyenkor. Az egész ágazat egy emeberként ontja a fogyasztóra az új bort. Szerintem ilyenkor még az idült alkoholisták is vesznek egy palackkal, mert olyan ciki lehet ha nincs legalább egy palack a hypermarche-ban a kocsidban.
Na de a borról. A bor a cimkével szemben viszont nem dülöngél, sőt támogatni sem kell. Ugrik ki a palackból amint kinyitottad. Tele van gyümölccsel. Az íze leginkább a málnáé, végig az illattól a korty végéig. Üde, friss, tannin vékonyan, viszont semmi kesernyés utóíz. Viszi a lendület végig. Nem hiszem hogy valakinél a nyitás után megmarad másnapig.

Pontozási útmutató ITT. Az eddig kóstolt borok listáját a Témajegyzék, Kóstolt borok téma sor kattintásával tudod előhívni.


2 Comments:

Névtelen said...

Nem csak a Wundelrlich, de Vylyanék is minden évben új címkével rukkolnak elő, úgy hírdetik meg pályázatként a pécsi művésznövendékek között.

Ahhoz képest, hogy újbor, sztem elég drága.

Spicc said...

Nem tudtam, köszi. Az á lehet hogy magas, de nálunk sajnos a márton napi bor is eseti jelleggel kerül megszervezésre. Ha ezt az iparág, vagy régió tömegben, marketinggel segítve tenné meg, akkr lehetne egy alacsonayabb transzparens ár is. Talán..

Olvasd el a legfrissebbeket!