left KEZDŐSZŐLÉSZ: Télen is van szőlő !!

csütörtök, november 16, 2006

Télen is van szőlő !!


Barátom meglepett a hét végén, mert bátor vakló módjára vásárolt 4 mázsa kékfrankost, künn a fészerben feldolgozta és nézzenek oda még bort is csinált belőle. Ami első próbálkozásra teljesen rendben volt (kissebb szépséghibákkal). Tehát úgy értem, hogy nulla tapasztalattal belevágott és látni kellett volna a szemét, amikor a saját borát kóstoltatta a fa fészerben. És ő még csak a borkészítésnek ugrott neki. Szőlő még nem nőt a kezei között. De már elkapta. Mármint a feeling. Győrben. Ahol nincs is szőlő.
Szőlő-, és borbuzik ilyen pillanatokért élnek. Beszéltünk kóstolgatás közben a szőlő fajtájáról is, mert ő igazából zweigeltet (vagy azt is) akart, de nem kapott. Itt jutott az eszembe, hogy én a blogban foglalkoztam a telepítéssel de a telepített szőlőfajtákról még keveset írtam.
Ezt igyekszem mostantól bepótolni és 4 bejegyzésben megpróbálok majd összeszedni (ismét főleg az internet segítségével)olyan sok infót amit csak lehet a 4 általam művelendő példányról, a kékfrankosról, a chardonnayről a királylánykáról és az olaszrizlingről.
Így legalább ebben a szőlőművelésben inaktiv időszakban is tudok, hacsak virtuálisan is, a szőlőműveléssel foglakozni, úgyhogy télen is van szőlő!

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!