Gyakorlatilag a szőlővel sok minden tavaszig már nem történik (még kap egy kis felcsirkézést azt mehet aludni). Az ár/érték mutatókat a következőképp lehet értelmezni: Ezt most lehet hogy egy kicsit túlszofisztikáltnak tűnik, de én nem találtam jobbat. Ha vkinek ötletei vannak szivesen fogadom. Alapesetben mindig csak egy bort fogok kóstolni és értékelni (kivtelek persze lehetnek, de a borok a jobb áttekinthetőség miatt mindig külön bejegyzésbe kerülnek). Terveim szerint legalább hetente 1-szer jelenik meg majd ilyen értékelés. Mindjárt itt is az első.
Hogy ne múljon el az idő tétlenül illetve hogy éljen a blog is addig, esetenként borértékeléssel töltöm fel a bejegyzéseket. Régóta vezetem már füzetbe a megkóstolt borok adatait és értékelését (eddig kvázi 200 bejegyzésem van). Nem történik tehát más mint mostantól a blogba rögzítem tapasztalataimat.
Pontozás alapja a Művelt Alkoholisták 10 pontos rendszere. A rendszer leírásához kattints IDE.
Mivel nem vagyok szakértő, csak lelkes amatőr, ezért szeretném az értékelést olyan sok információval amivel csak lehet kiegészíteni. Alapvetően fontosnak tartom, hogy a fogyasztó olyan releváns (és nem csak marketing jellegű) információkat is megtudjon, amik segítik a tájékozódásban és a nevelésben hogy tudatos borissza legyen. Itt elsősorban az esetleges szőlőművelésre, szüreti adatokra, bor alapadataira (alkohol, sav, maradékcukor..) gondolok. De lehet hogy bemásolok máshonnan is értékeléseket illetve ha van akkor a borász értékelését is.
Szeretném számszerűsíteni az ár/érték arányt is, mert engem valahol mindig zavar hogy az értékelési pont nem veszi egyáltalán figyelembe az árat. Ez mindig egy szám lesz a következő logika szerint:
péntek, október 13, 2006
Borkóstolás ala Spicc
Elküldve: 11:37
Subscribe to:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 Comments:
Post a Comment