left KEZDŐSZŐLÉSZ: Etyek - Buda borvidék az Interneten

hétfő, október 16, 2006

Etyek - Buda borvidék az Interneten


A korábbi rövid borvidéki bemutató után szeretnék egy kis áttekintést nyújtani a borvidék pincészetének internetes elérhetőségéről is. Összeszedtem és megnéztem a remélhetőleg összes interneten elérhető pincészet honlapját és borvidéki alrégiók, települések szerint megpróbáltam csoportosítani őket.

Manapság nagyon fontosnak tartom az interneten történő megjelenést főleg egy olyan borvidék esetében, mely 30 percre van a fővárostól (néha csak egy impulzus kell a kedves borisszánál hogy kimozduljon néhány órára országunk füstös centrumából).
A kép igen vegyes. Vegül úgy döntöttem, hogy bizonyos kritériumok alapján értékelni fogom a honlapokat is, mert nem mindegy hogy valaki tényleg céltudatosan és igényesen választotta e az internetes megjelenést, vagy csak muszájból vagy más okból.
Fontos! Az értékelés nem mond el semmit a pincészet illetve annak borainak minőségéről, csak azok honlapjának külleméről, tartalmáról és ez is total szubjektív a részemről.
Célom ezzel is csak az, hogy közelebbi képet adhassak a borvidékről és azok szereplőiről.
Ez egy sorozat lesz mert elég sok honlap van már szerencsére ezen a területen is. Amennyiben valakit kihagynék jelezze és a sorozat végén egy kiegészítő bejegyzésben a hiányzók is bemutatásra kerülnek.
Ha valakinek kedve támad néhányat meglátogatni akkor itt az alkalom!
Etyeken nyitott pincék napja van minden szombaton még október 28-ig (részletek itt)

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!