left KEZDŐSZŐLÉSZ: Vylyan rozé, 2006

kedd, január 16, 2007

Vylyan rozé, 2006


Pincészet: Vylyan, Villány
A bor adatai: Ára: kb 1200 Ft • Alc: % 12,5 Vol.,;
A bor beszerezhetősége: Internet: In Vino Veritas, Tinto Fino, Egyéb: ?




A bor pontozása:
abszolút = 4,5 pont • ár/érték = 1,3
Borász a borról: ". ";
Mások a borról: "Kirobbanó, szinte már bódítóan szép gyümölcsös illattal indít. Sok málnát, ribizlit és epret hoz. Szájban szépen teljesedik ki, itt leginkább málna jut eszünkbe, mely egy kis szilvával egészül ki. Forrás: Esszencia magazin. "
A bor szubjektív értékelése: Előre kell vetítenem, hogy nem vagyok egy rozé fan. Főleg nem télen. De mit lehet csinálni, ilyenkor jönnek ki a primőrök egymás után a piacra. Nagy boráruházunk meg kedvesen akciózta, úgyhogy megint az aktív értékesítés áldozata lettem.
Nem bántam meg. Nem mondhatom, hogy az egyik legjobb magyar rozé, mert nem kóstolok sokat a fajtából, de ha több ilyen van a piacon, akkor át kell gondolnom a stratégiát. Én nagyon csípom a szép savakat, meg a teli gyümölcsöskosarat a rozéknál, ha már kinyitok egyet. Egy jó rozé az üde, pimaszul fiatal és ha jó formában van, hamar el tud bolondítani. Számomra aranyszabály: soha ne igyál rozét ami öregebb mint egy éves!
Ezt a Merlot alapú rozé bort rám szabták mint az úriszabók a jó öltönyt. Eperszín és teli málnakosár mind illatban, mind ízben. És ez mind csak úgy lebeg be az ember arcába a csini savak hátán. Klasszikusan észre sem veszed és félig üres a pohár. Az embernek habzsolni van kedve, annyira hízeleg a csaj. Nem tudok rossszat mondani róla, hacsak azt nem hogy magnumba kellett volna palackozni, mert egy óra elteltével bambán bámultam a kiürült nullahetes üvegre.
Egyet viszont megint nem értek. A pincészet már nyomja a 2006-os évjáratot, de a honlap még mindig le van ragadva a 2005-ös bemutatásánál. És ez egy, a marketingre elvileg nagy súlyt helyező pincészet! Mikor leszünk már végre képesek az utolsó részletre is figyelni, és végtelenül komolyan venni a piacot amiből élünk?

A pincészettől eddig kóstolt tételek: Pinot Noir 2004, Cabernet Franc 2003, Kadarka 2004,

Pontozási útmutató ITT. Az eddig kóstolt borok listáját a Témajegyzék, Kóstolt borok téma sor kattintásával tudod előhívni.

2 Comments:

Névtelen said...

Már kirakták a honlapra a 2006-os rozét. Az új borokat nem a borok közé, hanem az újdonságok közé rakják ki először. Bár azt is hallottam, hogy új honlapot csinálnak, nyilván a régire már nem fordítanak annyi fegyelmet. Ja és a 2007-es toplistánál rossz a Vylyan rozé link, mert a Nobilis sárgamuskotályra mutat:)
Béla

Spicc said...

Köszi az infót. Hibát kijavítottam

Olvasd el a legfrissebbeket!