left KEZDŐSZŐLÉSZ: Gere pincészet - Cabernet sauvignon barrique 2000

vasárnap, szeptember 23, 2007

Gere pincészet - Cabernet sauvignon barrique 2000


Pincészet: Gere Pincészet, Villány
A bor adatai: Ára: kb 3.700 Ft (évjárat már nem kapható) • 0,75l • száraz vörös • Alc: 13,5 % Vol.,;
A bor beszerezhetősége: Internet: na, Egyéb: na




A bor pontozása:
abszolút = 6 pont ; ár/érték = 1
Borász a borról: ". ";
Mások a borról: ". "
A bor szubjektív értékelése:
Lassan félek öt évesnél öregebb magyar vöröst kóstolni, valahogy mindig megégettem velük magam. Az évtizedes potenciál eddig még egy-két éves potenciálra zsugorodott a legtöbb esetben.

A pincelátogatás és az ott kóstolt szép borok emlékeként azonban most újabb próbálkozást teszek egy már nem éppen mai versenyzővel. 2000 egyébként egy jó évjáratnak van Villányban nyilvántartva, mai napig tán csak a 2003 előzi meg (2006-t még nem ismerjük a nagy vörösök oldaláról).

Kitöltés után a glicerincsíkokat szenlélve olybá tűnik mintha ragasztóval ragasztották volna őket a pohárhoz. Komolyan mondom megpróbáltam magamban számolni és huszonötig számoltam mire a csepp a pohár falán belecsurgott a borba. Most ez jelent valamit?

A bor színe maga még inkább a bíbor vörös mint a feketés vörös színben mutatkozik. A glicerincsíkok ellenére a forgatásoknál még relatív fitten nyargalja körbe a poharat.

Illatban zárkózott és nyitás után erősen palackos bukéval rendelkezik. Nálam a nyitás után egy nappal bontotta le a palack kérgét a bor.
Gyógynövényes, sülthúsos, aszaltszilvás szippantások. Testes sűrű szövésű anyag, teljesen besimuló de nem elveszett tanninok és még mindig erőteljes savszerkezet. Vakon meg nem mondanám hogy hét éves,de azt igen hogy a potenciálja csúcsa körül járhat. Összeért szépen, nyoma sincs öregedésnek. Élvezet inni. Hátradőlni és élvezni. Nem a felfedezők bora, inkább a "na most megérdemlek egy szép bort" gondolattal palack után áhítozóké.


Pontozási útmutató ITT. Az eddig kóstolt borok listáját a Témajegyzék, Kóstolt borok téma sor kattintásával tudod előhívni.

4 Comments:

valopapa said...

Szilveszterkor ittam ezt a bort, kóstolási jegyzetem nincs, de egy Tiffan Grande Selection után fogyasztottuk (ami kb. 3x annyiba kerül) és magasan vitte a pálmát. Igaz sok levegőt nem hagytunk egyiknek sem...

Spicc said...

Valopapa - ez így helyes 3x annyiba kerül, legyen is sokkal jobb:)

valopapa said...

úgy értem a GERE CS sokkal harmónikusabb volt...

Spicc said...

Hát így már szomorú..

Olvasd el a legfrissebbeket!