left KEZDŐSZŐLÉSZ: Mátyás borozó - Zsámbék szőlőhegy

hétfő, szeptember 24, 2007

Mátyás borozó - Zsámbék szőlőhegy


Nem hiszem hogy sokkal több szebb élmény van annál mikor az ember a vénasszonyok nyarának bágyadt, de mégis melegítő napfényénél még a lassan elmúló nyarat idéző hideg fröccsöt tud kortyolgatni egy mesebeli kilátással bíró, mesebeli vendéglátóipari egység teraszán. Pedig biztos sokkal több szebb élmény van ennél, de rájöttem hogy a korral együtt én meg sok mindenért tudok lelkesedni.

Ilyen a Mátyás borozó Zsámbékon a romtemplom fölött, a zsámbéki szőlőhegy gerincén, mondhatjuk Zsámbék legmagasabb pontján (pici költői túlzással). Minden évben eljövünk egyszer-kétszer ide nyáron és kora ősszel élvezkedni. Ideális lezárása egy (kis) gyalogtúrának vagy a gyerekekkel az évente kötelező, egyszeri romtemplom látogatás lezárására.

De tényleg tudsz annál szebbet mikor ülsz, bágyadsz , várod a ropogós malacsültet elötted 180 fokban a romjaiban is lenyűgöző romtemplom meg a Nyakas Chardonnay fröccs és már tudod hogy szekszárdi Kékfrankost rendelsz a malachoz. Anyu és a lányok meg mosolyognak és teljes béke meg nyugalom. Tényleg öregszem mert nagyon bejön (ráadásul szőlővel van befuttatva az egész terasz).

Nincs egyébként nagy wasistdas az ajánlatban. Ételben és italban is szolíd de remek ételek. Megjegyzendő hogy a makói csirkéhez külön kaptunk egy brutális adag külön tányéron szervírozott sült hagymakarikát, amitől rögtön könny szökött a szemembe. Malachoz meg hagymás tört krumpli. Semmi extra, de ott és akkor nagyon egyben volt.
Borok néhány fajta palackból és decinként is. Fehér jó hidegen, vörös szobahőmérsékleten. Mondom semmi extra csak minden a helyén. Ahogy egy jó helyhez illik.

De a teraszról a kilátás az előétel meg a desszert. Nem lehet betelni vele. Máshol jó nagy felárat kérnének érte. Itt az étlaphoz tartozik. A számla 5500 forint borokkal üdítőkkel, ami kb két felnőtt fogyasztása (asszony meg a két lány tesz nálunk ki egy adagot, úgy hogy általában az adagjuk felét becsomagoltatjuk:).

Bármikor bárkinek ajánlom. De csak hétvégén (P-SZ-V), mert csak akkor vannak nyitva. Mert nem bírnának megélni. Egy ilyen hely egy ilyen helyen nem megy. Pedig rendezvényeket is tartanak igény szerint.

Szóval ha erre jársz, vagy most már kedved támad hozzá ki ne hagyd. Nehogy nekem jövőre bezárjanak! Itt részletek: MÁTYÁS BOROZÓ

Én meg rájöttem mennyi ilyen kis gyöngyszem lehet szűk pátriárkámban. Egyről már írtam a torkos csütörtök kapcsán, de úgy döntöttem sorozat lesz belőle, együnk-igyunk a zsámbéki medencében címmel. Úgyhogy kövesd a sorozatok menüt a baloldali legördülő menüben amit az útóbbi időben úgyis egy kissé elhanyagoltam.

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!