left KEZDŐSZŐLÉSZ: Jandl Kékfrankos 2006

csütörtök, május 17, 2007

Jandl Kékfrankos 2006


Pincészet: Jandl Pincészet, Sopron
A bor adatai: Ára: kb 1200 Ft • száraz vörös • Alc: 13,5% Vol.,;
A bor beszerezhetősége: Internet: Wein and Feeling, In Vino Veritas, Decanter, Egyéb: Esso On the Run töltőállomások

A bor pontozása:
abszolút = 4 pont; ár/érték = 1
Borász a borról: "Bíborvörös, tiszta gyümölcs, főleg cseresznye illatú bor. Markáns, jó savkészlet jellemzi. A legjobb ár és érték arány. ";
Mások a borról: " "
A bor szubjektív értékelése: Elérkeztünk a Soproni Kékfrankos sorozat legutolsó tételéhez. Ez az utolsó palack részben lelkiismereti tétel is nálam, mert egyébként szeretett Jandl Kékfrankos legutóbb két évjáratban leszerepelt e sorozat kóstolása során.

Márpedig egy tankolás során belefutottam a shop kínálatában egy új évjáratú testvérükbe, úgyhogy legyen a lúd kövér, a sor teljes és kóstoljuk meg a nagy évjárat-igéret kékfrankosát mentőövként.
Azért persze nem hiszem, hogy a pincészetnek kell mentőöv, de ha kell akkor ez az évjárat már inkább egy mentőcsónaknak tűnik.

Primer gyümölcs ropogós piros fajtákból az elejétől a végéig. Az a gyümölcsösség (meggy főleg), amely olyan friss hogy mindent felülír, a savakat a tannint és mindent amit szokott az ember vizsgálgatni úgy kóstolásilag. Olyan frissnek tűnik mintha egy hete palackozták és úgy egy hónapja szüretelték volna. De mégsem rendezetlen, vagy netán kócos. Mintha ilyen akarna lenni. Több korty után már jobban érezni a tannint, és itt is picit szárító, de tán itt az erős gyümölcsösség ellenpontjaként még bele is simul az összképbe.
Szép alapanyagnak tűnik, kiváncsi lennék hogy tartja magát egy év múlva, amikor az elsődleges gyümölcsösség általában visszaszorul és ketyeg a palack órája.

Sebaj most és itt egy szép élmény, jó átvezetés a közelgő nyár rozés és fehérboros világába.

Pontozási útmutató ITT. Az eddig kóstolt borok listáját a Témajegyzék, Kóstolt borok téma sor kattintásával tudod előhívni.

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!