left KEZDŐSZŐLÉSZ: Maurel-Vedeau cabernet sauvignon 2006

szerda, március 12, 2008

Maurel-Vedeau cabernet sauvignon 2006


Pincészet: Maison Maurel-Vedeau, Franciaország
A bor adatai: Ára: kb ? Ft • Alc: 13 % Vol.,• száraz vörös;
A bor beszerezhetősége: ?






A bor pontozása:
abszolút = 3,5 pont ; ár/érték = ?
Borász a borról: ". ";
Mások a borról: ". "
A bor szubjektív értékelése: Egy magára valamit is adó borissza küldetése az életben kétféle módon definiálható. Első a sorban a legjobb, legmagasabb minőségű bor utáni szüntelen és reménytelen kutatás. Második pedig (valjuk be a reálisabb a kettő közül) a legkedvezőbb áron beszerezhető de jó minőségű, azaz jó ár-érték arányú bor utáni örökös hajsza.
Az első inkább pátosz és el nem érhető, a második meg izzadságszagú iparos robot.

De rendben van ez így, mindig megmarad az egyszer majd én kóstolom az igazit érzés, míg a hétköznapok is meg lehetnek áldva kis sikerélményekkel.

Eme borunk az utóbbi kategóriába tartozik. Még berlini túrám emlékeként tömte hátizsákomba kedves jóbarátném a szülinapi party borát, hogy na maradt belőle, ezt kóstold meg otthon. Nem mintha Berlinben nem kóstoltam volna, illetve nem ittam volna, mert ugye a literben mért űrmérték már nem kóstolásnak tekinthető...

Nem tudom árát, de tippelem hogy 5-10 Euros kategória lehet, én inkább az 5-höz közelebb gondolom. Kiszerelés literes, de a palack valahogy karcsúbbnak tűnik mint nálunk, a címke meg kifejezetten igényes, visszafogott fehér-fekete alapon ezüstös betűk.

Dugó az egy parafát utánzó műanyag (ilyen is van). Színben nyitás után sötét bíborvörös, állagában könnyed mozgású. Illatban nem próbál hivalkodni, biztosra megy egy gyors és egyszerű erdei gyümölcs koktél jegyeivel. Semmi flikk-flakk, semmi fűszer, semmi fa. Nem igér bonyolult dolgokat az orron át és ezt nem is fokozza a szánkban sem. Igaz nem is vesz el belőle semmit. Tisztességesen simul át az illat a kortyba, ami lágy picit édes széllel (de száraz). Sav nulla, tannin sem magyar mértékű de besimulva ott van.

Kellemes hétköznapi bor, de veszélyes mert annyira korrekt és sima, hogy észre sem veszed az alkoholt benne. Egy bor melyről nem is szabadna írni csak inni, mert arra való.

Pontozási útmutató ITT. Az eddig kóstolt borok listáját a Témajegyzék, Kóstolt borok téma sor kattintásával tudod előhívni.

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!