left KEZDŐSZŐLÉSZ: Lenkey Hárslevelű 2004

hétfő, október 08, 2007

Lenkey Hárslevelű 2004


Pincészet: Lenkey Picészet, Tokaj Hegyalja
A bor adatai: Ára: kb ? Ft • Alc: 12,85 % Vol.,• száraz fehér;
A bor beszerezhetősége: Internet: ?,Egyéb:

A bor pontozása:
abszolút = 6 pont ; ár/érték = ?
Borász a borról: ". ";
Mások a borról: ". "
A bor szubjektív értékelése: Abszolút öregszem. Már megint nem tudom, hogy honnan szereztem be a palackot és mennyiért. Régen ez nem fordulhatott elő! Még egy változat lehet, hogy lassan fogyasztom a készletet és ez a baj. Akkor gyorsabban fogom fogyasztani, de akkor meg biztos hogy ennél is gyorsabban fogok felejteni. Ördögi kör.

Igazából csak egy jó kis száraz tokajira vágytam, mikor lenyúltam a nagyon szép és elegáns megjelenésű palackot. Lenkey. Hazudnék ha azt mondanám hogy sokat mondott. De a palack bíztató volt, így a bejáratott nevek helyett emellett döntöttem. Interneten kinyitva a pincéjüket nagyon aranyos és informatív honlappal találkozhatunk, megismerve a Lenkey család történetét igen személyes hangvételben. Megér egy kirándulást virtuálisan (mégha a frissítés tán el is marad, a borok bemutatása a 2003-as évjárattól szünetel).

Sárgába hajló acélosan tiszta nedű érkezik a pohárba. Elegáns rögtön. Jól lehűtve érdemes próbálkozni. Elsőre picit palackos, de hamar szellőzik. Sós minerális, tokajis illat. Erős pörgetés után jön egy kis mézes réteg meg valami kis savanykás huncut illat. Még mindig a legjobb jelző valahogy az elegáns. Nem behízelgő de sokatígérő.
Nagyon szép, fehérhez képest sűrűbb érzet a szánkban. Remek és élénk savak. Abszolút száraz. Minerális ízek elsősorban. Pici körte tán, de nálam mindent elnyom a tokajis alapíz. Nagyon kiegyensúlyozott, egyenes bor így elsőre. Remek mondhatnók.

De most sem jut eszembe honnan van. Pedig megittam már egy fél üveggel belőle. Maradok hát a jegyzetelésnél. Ha el nem felejtem.

Pontozási útmutató ITT. Az eddig kóstolt borok listáját a Témajegyzék, Kóstolt borok téma sor kattintásával tudod előhívni.

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!