left KEZDŐSZŐLÉSZ: Gróf Buttler Cabernet Sauvignon 2004

szerda, június 06, 2007

Gróf Buttler Cabernet Sauvignon 2004


Pincészet: Gróf Buttler Pincészet, Eger
A bor adatai: Ára: kb 2300 Ft • Alc: % Vol.,;
A bor beszerezhetősége: Internet: Decanter, Bormánia, Esszencia ; Igényesebb borszaküzletek







A bor pontozása:
abszolút = 5 pont ; ár/érték = 1
Borász a borról: ". ";
Mások a borról: "Élénk savú, elegáns, tartalmas, jó ivású bor, mely nem vastagságával, töménységével hódít, sokkal inkább összetett, fűszeres, izgalmas illatvilágával, ízgazdagságával kápráztatja el kóstolóját. 17-18 C-on fogyasztva borjú-, marha- és vadhúsokból készített fogásokhoz ajánljuk. Forrás: Bormánia
A bor szubjektív értékelése: Úgy indultam ezzel a borral, hogy tán ez az egyetlen megfizethető bora az egyébként becsülendő tiszta koncepcióval és tudatos építkezéssel induló pincészettől. Persze túlzás, de mindig nehéz befogadni egy induló pincészetet aki nem csak minőségben, de árban is magasra rakja a lécet. Úgyhogy nézzük az ár szempontjából az alsó polcon induló vörösborukat.
Kedves, fűszeres, meggyes, nem tolakodó, elegánsan visszafogott, de nem túl izgalmas nyitás pici narancshéj utóérzettel. Könnyed test, nagyon puha savak és simulékony tanninvilág. Tiszta szép szerkezet, teljes egyensúlyban. Szép fogyasztani. Itatja magát. Végén picit könnyed ízérzet, mely uralja az összhatást is. Csak ezért öt pont.
Ez fene finom volt, de vajon mit tudhat a pince többi vöröse ennek a duplájáért? Nálam ez egyenlőre még költői kérdés marad, de hátha valaki már szerencsésebb volt ezen a területen.

Pontozási útmutató ITT. Az eddig kóstolt borok listáját a Témajegyzék, Kóstolt borok téma sor kattintásával tudod előhívni.

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!