left KEZDŐSZŐLÉSZ: TkRt Hárslevelű 2006

kedd, december 18, 2007

TkRt Hárslevelű 2006


Pincészet: Tokaj Kereskedőház Rt, Tokaj Hegyalja
A bor adatai: Ára: kb 600 Ft • Alc: 10,5 % Vol.,• Sav: 7,1 g/l • félédes fehér;
A bor beszerezhetősége: Internet: ?,Egyéb: CBA, Hypermarketek






A bor pontozása:
abszolút = 3,5 pont ; ár/érték = 1
Borász a borról: " Illatában a hársfavirág frissessége és gyümölcsös tisztasága. Ízében gazdag zamatanyag, gyümölcsösen friss ízvilág, tompább savakkal és kellemesen elegáns enyhe édes érzettel, a szőlő friss gyümölcsösségével. ";
Mások a borról: ". "
A bor szubjektív értékelése: Múltkori pozitív megelepetés után kötelező gyakorlatnak tűnt a sorozat egy újabb darabját kóstolni. Egyszeri csoda volt e a múltkori, vagy nézzük ezentúl folyamatában a dolgokat a Kereskedőház táján is?

Színben a bor fehér-zöld- és sárga keveréke, de mindenképp a világosabb fajta. Kristálytiszta, buborékmentes. Illatban virág és méz, hamvas barack, nagyon kellemes, nem jön át illatban az édes felirat. Na azért nem üt orrba, de abszolút megmutatja magát. Kortyban rögtön vezet az édeskés vonal, de nem lottyad le a bor mert savak rendesen be vannak állítva. Az édes vonalhoz nekem kicsit könnyű a bor, a korty picit lebeg, nem mondom hogy üres, de vékony. Ízben a kellemes barack vonal dominál. Alapban nem vagyok édes párti friss boroknál, de ez kategóriájában mindenképp szép darab. Ár-érték arányban pedig mint szikárabb száraz furmint testvére eme példány is példamutató.

Úgy néz ki a két bor kóstolása alapján, hogy valami mérföldes csizmát szereztek ott a kereskedőháznál és most igyekszenek öles léptekkel pótolni a bemaradás.
Mindenképp jó úton járnak, figyelni fogom a boraikat.


Pontozási útmutató ITT. Az eddig kóstolt borok listáját a Témajegyzék, Kóstolt borok téma sor kattintásával tudod előhívni.

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!