left KEZDŐSZŐLÉSZ: Dühítő tanninszelidítő

szerda, április 11, 2007

Dühítő tanninszelidítő


Mindig megfogadom, hogy nem veszem meg a Decanter nevű lassan életmód magazinná átminősülő (lezüllő) bormagazin aktuális számát, de néha még visszaesek (nem mintha valaha is függő lettem volna). Az áprilisi, már egyébként is egy Rozé kostolás miatt rózsaszínűre kreált fedőlapú kiadvány valami elképesztő terméket reklámoz, ami legalábbis az április 1-i tréfa kategóriájába tartozik.

De a honlap szerint nem tréfa ez. Az igényes borfogyasztók magazinja gyakorlatilag egy eszközt reklámoz, mely egy palackra erősíthető kiöntő kütyü, amely magában foglal egy kis mágnest, ami azonnal átalakítja a rajta keresztülfolyó bor tanninszerkezetét. Segítségével, a lap szerint a kiöntővel töltött bort lágyabbnak, selymesebbnek érzekelhetjük majd, amelyben dominánsabb a gyümölcsök íze.
Háromszor olvastam át, mert nem hittem el hogy ez komoly. Mintha egy festményhez "színtompító" szemüveget ajánlanának a galériában ha harsánynak éreznénk a színeket. Agyrém. Ez olyan lassan mint a magyar labdarúgás, nincs lejjebb.

Ízelítőnek a home shopping-szerű üzenet kvintesszenciája: "Megesett már önnel, hogy izgatottan feltépett egy borítékot, eltépett egy fényképet vagy netán letépett egy ruhát? A türelmetlenség sok esetben megbocsátható... A vörösbor azonalli fogyasztása a vásárlás után sokak szerint liliomtiprás, mások viszont igenis kíváncsiak a frissen szerzett palack tartalmára. Nekik ajánljuk a Decanter tanninszelidítőt!"

Igényes bormagazin! Én kérek elnézést! Egy újabb példa, hogy kell lemenni kutyába.
Ha meg a jövőben bárki látna egy újságosnál amint remegő kézzel a diszkriminált folyóirat új kiadása után nyúlnék, nyugodtan lőjön le. Higgyék el nekem tesznek jót.

2 Comments:

Névtelen said...

Én nem dühöngöm rajta,inkább nevetek..,majd arra leszek kíváncsi,hogy melyik magyar szakember áll a nemes ügy mellé..:D
lásd a kiváló borkulcsot...;)

Szőlősgazda said...

:))))))))))))))

Olvasd el a legfrissebbeket!