left KEZDŐSZŐLÉSZ: Nyakas a Nyakason

vasárnap, június 29, 2008

Nyakas a Nyakason


Tökön végre nem csak kis méretben zajlik az élet. A Nyakas Rt. gondolt egy merészet és felmerészkedett a Nyakasra, azaz a szőlőhegyre. Tavaly több hektárt előkészítettek telepítésre (lásd talajminta), de nem mindbe került idén oltvány. Az én kis parcellámtól nem messze egy szép területen úgy uszkve két hektáron Kadarka került telepítésre. Érdekes kisérlet az eddig a fehér reduktív technológiai borokról ismert pincészettől.

Habár már ugye eddig is készült az utóbbi két évben kis mennyiségben Kadarka Siller, de az nem a szőlőhegyről származott. Aztán hogy mi a küldetés a fajtával és hogy mitől lesz különleges a töki Kadarka az még számomra talány, de megpróbálok utánajárni a dolgoknak. Telepítés 3*0,8 méteres térállásról tanúskodik és úgy tudom alacsony kordonon fog futni tőke. Addig is a kis a területről és a fejlődő oltványokról két kép. Ha a Nyakas nem bánja úgy közlök majd időközönként képeket a területről. Ha más meg többet tud akkor szívesen veszem a hozzászólásokat.



2 Comments:

CsaB said...

A Nyakas boraival találkoztam a Monarchia Borászat honlapján, mint eladó termékekkel.

Spicc said...

Kedves csab - Sok helyen találkozhatsz velük. Hypermarketekben is mindehol a polcon vannak. Ár-érték arányban jó versenyzők. Kóstoltad már?

Olvasd el a legfrissebbeket!