left KEZDŐSZŐLÉSZ: Juhász Pincészet Egri Bikavér 2003

hétfő, szeptember 08, 2008

Juhász Pincészet Egri Bikavér 2003


Pincészet: Juhász Pincészet, Eger
A bor adatai: Ára: kb 1.800 Ft • Alc: 1 % Vol.,• száraz vörös;
A bor beszerezhetősége: Internet: Wein and feeling, Egyéb: ?

A bor pontozása:
abszolút = 5,5 pont ; ár/érték = 2
Borász a borról: ". ";
Mások a borról: ". "
A bor szubjektív értékelése: Így jár az ember. Vesz egy jó borból egy kartonnal (12 db). Iszogatja, élvezgeti de nem ír róla, mert van még idő, na meg palack. Úgyhogy aztán eljön az idő (tényleg) amikor már csak két palack marad.
Szóval most már muszáj írni. Tehát most odafigyelek, az utolsó palackot meg megint élvezem majd...

Első és legfontosabb, hogy ez a bor mindent kibír. Ha nem kiegyensúlyozott körülmények között hideg pincében, fektetve tárolod az sem árt neki. Tartottam én ezt már hónapokig lakáshőmérsékleten, hetekig hűtőben és cipeltem napokig csomagtartó forró fogságában felejtve is. Semmi nem árt neki. A Mr. Túlélő.

Egyébként meg kortalan. Egy bor mely a kóstolás során annyi arcát mutatja ahány éves. Van hogy a frissessége, gyümölcsössége kerül előtérbe, van hogy a fűszeres fineszessége és van hogy a szépen érett jellege a puha tanninokkal ejt rabul.

Már illatban is behízelgő. Semmi fanyarkásság, olyan kékfrankos gyümölcsösség. Diszkrét egyébként, nem harsogó. Ízben is abszolút középvonalas. Nem tudsz sok mindent kiemelni, csak azt hogy egyben van és korrekt elejétől a végéig a korty egy kedves kis csípősséggel a végén. Olyan itatós. Nem nehéz, de nem is könnyű mégis érdekes. Csúszik piszokul.

Egyszer sem hagyott cserben. Tökéletes esti családi borozgatáshoz, de nyugodtan bevállalható borissza barátok által szervezett borvacsorára is.
Egy bor mely ritkán húz ki két napot.

Pontozási útmutató ITT. Az eddig kóstolt borok listáját a Témajegyzék, Kóstolt borok téma sor kattintásával tudod előhívni.

3 Comments:

atx808 said...

Teljesen azonos véleménnyel vagyok, én is több életszakában kóstoltam. Meglepően olcsó, már ha kapható még itt-ott. Annyit hozzátennék, hogy jó órás szellőzés mindenképpen ajánlott neki és az alkoholtartalma picit magasabb, mint 1% ;)

fater

Névtelen said...

Ez manapság egy igen kurrens bor lett, a borbolt.hu -n láttam 2005-öst 1.600-ért, illetve 2003-ast 2500-ért.... Hmmm..
Tényleg finom!

Névtelen said...

Remek Bor. Így nagybetűvel. 2003-as ávjárat már mint a fehér holló. olyan ritka. Azonban fiatalabb társai 1750 ft/palack áron a Groby üzletében és kisebb élelmiszerboltokban fellelhetőek.

Olvasd el a legfrissebbeket!