left KEZDŐSZŐLÉSZ: Aranyfürt Cabernet Franc 2006 - Baranyavölgy dűlő

kedd, november 25, 2008

Aranyfürt Cabernet Franc 2006 - Baranyavölgy dűlő


Pincészet:Aranyfürt., Szekszárd
A bor adatai: Ára: kb 1.500 Ft • Alc: 13,5 % Vol.,• száraz vörös;
A bor beszerezhetősége: Internet: Vinárium, Egyéb: Hyperek, Superek






A bor pontozása:
abszolút = 4 pont ; ár/érték = 1
Borász a borról: ". ";
Mások a borról: ". "
A bor szubjektív értékelése: Vannak pincészetek, melyek helyből alulbecsülik magukat. Persze vannak sokan akik helyből meg túl. Most eme bor kapcsán inkább az előbbiekről beszélnék.
Ma ugye vagy ún. sztárborászok boraira vevő a kényes úri publikum, vagy a mindegy mi csak öljön típusú alapborok fogyasztóinak népes a tábora. Köztes mezsgyén nehéz megkülönböztetni magát a tisztes iparos vincellérnek.
Pedig becsülni kell az ilyen szüreke eminenciások táborát, mert a társadalomban a tisztes középréteghez hasonlóan a borkészítők között meg nekik kéne ugye a piramis alját képezni. De ettől még mindkét esetben igen messze tartunk.
Érdemes tehát az Aranyfürt boraival próbálkozni. Sok hyperben elérhető és tisztességes élménnyel párosul a kedvező ár.

Eme borunk esetében egy nagyon szépen összerakott, harmónikus, érett jegyeket felmutató vörösbor az eredmény. Szépen összeérve a gyümölcs, savak is tán túl, a csersav is lekerekedve, tán túlságosan is. Olyan megfelelni vágyó a tisztességes módon. Illatában és ízében is több mint az ilyenkor általában teljesen semleges jegyeket mutató versenytársak. Kicsit meg van bolondítva fűszerrel és egy apró fanyarkássággal ami jól áll neki.

Piros húsokhoz kítűnő, de nem tud sokáig nyitva maradni az étkezés mellett. Ez az egyetlen nagy hibája.


Pontozási útmutató ITT. Az eddig kóstolt borok listáját a Témajegyzék, Kóstolt borok téma sor kattintásával tudod előhívni.

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!