Időhiány miatt (nem először) nem sikerül minden kitekert palackról leírást adnom, így időről időre csokorba szedem emlékképeimet az elmúlt időszakban kóstólt, de részletesen nem elemzett borokról. Íme az elmúlt hetek-hónapok listája:
Bátaapáti Kékfrankos 2003 - kicsit vadul nyit, tannin elöl, illatok hátul, de igazi szép Kékfrankos a sötétebb fajtából. Várni kell vele legalább egy órát és utána mutatja meg magát igazán. Fekete meggy, szeder és elegáns harmónia. Árban is ha jól emlékszem remek (1500-2000 Ft). Kezdem megszeretni a pincészetet. 5p
Frittmann Cserszegi Fűszeres 2006 - Ezerjóból ismert összhatás. Úgy látszik ez a Frittmann iskola. Gyümölcs hegyek, illatos (fajtajelleg), friss, lágyabb, de élénk savak. 4p
Nyakas Budai Cuvee Cuvee 2006 - Chardonnay, Irsai, Rizlingszilváni házasítás. Érdekes hármas a koraitól a késői fajtáig. Igazi Nyakas, lendületes savvezérelt mégis érett anyag. Remek nyárrravaló itóka. 4p
Szecskő Királylányka 2006 - 2005-től beájultam, ez azonban teljesen más. Abban bennragadt valami kis maradékcukor, mely a palackban enyhén pezsgőssé tette az italt, de így is egy bájos üde élményt tudott nyújtani. Ez az évjárat már klasszikus száraz. Nagyon egyedi Királyleánykás bujaságra emlékszem, de letisztult összeérett harmóniában. Van még egy belőle, legközelebb ki lesz vesézve. 5-6p
Malatinszky Merlot 2004 - Nem jön be a Malatinszky úgy látszik, legalábbis ezekben a gyengébb évjáratokban. Semmi egyedire nem emlékszem. Egy korrekt bor, habár kicsit vékony volt, más nem ugrik be. 3p
Plou Fils Rouge Selection 2005 -Barátomtól kaptam francia útjáról.
Ismeretlen pince prémium(abb) kategóriás vörös válogatása. Nem bonyolult, de nem is egyszerű szerkezetű, kifejezetten élvezetes bor volt. Nem akart lehengerelni, de az egész olyan nagyon tiszta volt, illattól az ízekig. Elegáns is mondhatnók. A fene tudja, valahogy meg lehetett mondani róla, hogy nem magyar föld adta. Többet kéne franciát kóstolni...4,5 p
Bátaapáti Kékfrankos 2003 - kicsit vadul nyit, tannin elöl, illatok hátul, de igazi szép Kékfrankos a sötétebb fajtából. Várni kell vele legalább egy órát és utána mutatja meg magát igazán. Fekete meggy, szeder és elegáns harmónia. Árban is ha jól emlékszem remek (1500-2000 Ft). Kezdem megszeretni a pincészetet. 5p
Frittmann Cserszegi Fűszeres 2006 - Ezerjóból ismert összhatás. Úgy látszik ez a Frittmann iskola. Gyümölcs hegyek, illatos (fajtajelleg), friss, lágyabb, de élénk savak. 4p
Nyakas Budai Cuvee Cuvee 2006 - Chardonnay, Irsai, Rizlingszilváni házasítás. Érdekes hármas a koraitól a késői fajtáig. Igazi Nyakas, lendületes savvezérelt mégis érett anyag. Remek nyárrravaló itóka. 4p
Szecskő Királylányka 2006 - 2005-től beájultam, ez azonban teljesen más. Abban bennragadt valami kis maradékcukor, mely a palackban enyhén pezsgőssé tette az italt, de így is egy bájos üde élményt tudott nyújtani. Ez az évjárat már klasszikus száraz. Nagyon egyedi Királyleánykás bujaságra emlékszem, de letisztult összeérett harmóniában. Van még egy belőle, legközelebb ki lesz vesézve. 5-6p
Malatinszky Merlot 2004 - Nem jön be a Malatinszky úgy látszik, legalábbis ezekben a gyengébb évjáratokban. Semmi egyedire nem emlékszem. Egy korrekt bor, habár kicsit vékony volt, más nem ugrik be. 3p
Plou Fils Rouge Selection 2005 -Barátomtól kaptam francia útjáról.
Ismeretlen pince prémium(abb) kategóriás vörös válogatása. Nem bonyolult, de nem is egyszerű szerkezetű, kifejezetten élvezetes bor volt. Nem akart lehengerelni, de az egész olyan nagyon tiszta volt, illattól az ízekig. Elegáns is mondhatnók. A fene tudja, valahogy meg lehetett mondani róla, hogy nem magyar föld adta. Többet kéne franciát kóstolni...4,5 p
0 Comments:
Post a Comment