left KEZDŐSZŐLÉSZ: Tűzkő Birtok Tramini 2006

hétfő, február 18, 2008

Tűzkő Birtok Tramini 2006


Pincészet: Tűzkő birtok, Tolna
A bor adatai: Ára: kb 1,200 Ft • Alc: % Vol.,• száraz fehér;
A bor beszerezhetősége: Internet: Decanter,Bortársaság Egyéb: CBA, Hypermarketek

A bor pontozása:
abszolút = 6 pont ; ár/érték = 2
Borász a borról: "Reduktív, oxigéntől teljesen elzárva készített száraz fehérbor. A parfümös, rózsavirágos illat és aroma miatt akár félédesnek is érezheti az ember, hiszen elég magas extrakttartalma is van. A nők nagy kedvence. Piros traminiből készült, teljes éréskor szüretelt alapanyagból. Héjon áztattuk, hogy így is több aromát nyerjünk a bogyóból, ez 5 fokon 6-10 órát jelent acéltartályban. ";
Mások a borról: ". "
A bor szubjektív értékelése: Az első tolnai borvidékről származó bor a kóstolt borok között. Régóta szemeztem már vele, mert sok helyen elérhető, meg sok jót hallani a pincészet borairól.

Szalmasárga színű bor. Illatban akár lehetne hordós érlelésű is, intenzív és fajtajellegének megfelelően illatos, de nem műviesen parfümös inkább veleszületett természetességgel rendelkezik. Jó savak, kellemes telt szájat kitöltő tartalom. A belbecs ráadásul tartós és hosszú, érett körte és ananász.
Egészen más reduktív iskola mint például a Nyakas. Nyakas erősebben komponált, technológiai vonalú bor, ahol a savak, az illatok helye előre meg van definiálva. Tűzkőnél akár a spontánabb, hagyományosabb borkészítés jegyeit is felfedezni véljük, ami valószínűleg délibáb, de az ízek mégis elhitetik velünk az ellenkezőjét.
Remek ára is van és remekül lehet inni, így nem is tudom megmondani másnap milyen volt.

Pontozási útmutató ITT. Az eddig kóstolt borok listáját a Témajegyzék, Kóstolt borok téma sor kattintásával tudod előhívni.

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!