left KEZDŐSZŐLÉSZ: A kezedetek II

hétfő, szeptember 18, 2006

A kezedetek II


Nem volt tiszta elképzelésem hogy a telekkel pontosan mit akarok miután nyélbe ütöttük az üzletet. Az viszont világos volt, hogy ki kell pucolni róla mindent amit csak lehet és ami biztos hogy nem kell a jövőben. Úgyhogy 2004 vége azzal telt el hogy kiirtsuk, leégessük a gazt és a már úgyis megcsonkitott gyümölcsfák jelentős részét kiirtsuk.
Igazából annyi már világos volt, hogy ha szőlő lesz akkor kell présház-pince is ami a telek elejére (alsó lejtős vége) helyezhető el. Az viszont el fog foglalni a telek elejéből úgy jó 15-20 métert biztosan. Pont a telek alsó részén a bal oldalon volt 3 jó állapotban lévő gyümölcsfa is (cseresznye, cigánymeggy és naspolya) amiket végül is megtartottunk. Az elképzelésünk szerint igy a telek alsó 1/4 része marad meg présháznak és itt maradnak meg a gyümölcsfák is. A telek felső, kitisztitott részét pedig szőlőművelésre fogjuk használni.

Csatolva 1 kép illusztrációnak, már a munka dandárja közben (kislányom hathatós segitségével).
Szép embert próbáló munka volt, valami olyan, mint amikor egy vad lovat kapsz és megszelidited (úgy hogy nem tudsz lovagolni). Most már a telek szépen áttelelhetett, nekem pedig maradt néhány hónapom 2005 tavaszáig hogy átgondoljam merre tovább, hogyan tegyem meg első lépéseimet egy kis birtok kialakitása felé...

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!