left KEZDŐSZŐLÉSZ: Házibor

vasárnap, március 29, 2009

Házibor


4 Comments:

Névtelen said...

Tele kell tölteni az üveget, vagy gyorsan meginni, mert így romlik a minőség!
Amúgy a fehér igen tisztának tűnik!

Spicc said...

Köszi - a csatos üvegek az azonnali fogyasztásra szánt borokra vannak nálam kitalálva. Guszták és visszacsatolhatók úgy hogy nem veszik el a csatjuk.
Egyébként a vörös is szépen le van tisztulva. Fehérrel inkább az a baj, hogy nem tudom kiszedni a bakszagot belőle, kapásbor...

angelero said...

Nagyon tettszenek a csatosüvegek, kicsit a régebbi korokat idézi (retro :)). Kérdezem, hogy ugyanolyan jó benne bort tartani mintha parafával lenne lezárva? Mert ez hermetikusan zár, a parafa meg ugye "élő" anyag, (bár leviaszolva már más).

Spicc said...

Igazából ez a fajta tárolás csak gyors fogyasztás esetén használható, mert a záródás messze nem hermetikus.
Inkább esztétikum miatt szeretem én is. Ha azonnal kell fogyasztani, akkor ebben rakom az asztalra és nem a kancsóban.

Olvasd el a legfrissebbeket!