left KEZDŐSZŐLÉSZ: Etyek- Buda borvidék az Interneten, Etyek II.

szerda, október 18, 2006

Etyek- Buda borvidék az Interneten, Etyek II.


A borvidék internetes pince portál látogatásunk második részével lezárjuk Etyek bemutatását. Összesen 10 honlapot találtunk. Sajnos Hernyák Laci honlapja 3 napja nem elérhető, így ő most kimaradt. Következő részben áttérek Tökre és környékére.

Pósa Pince
külcsín:............................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
tartalom:..........................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
termőhely bemutatása:..........nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
szőlőművelés leírása:............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
borkészítés leírása:..............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5

borok bemutatása:...............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
borok online értékesítése:..... nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
vendéglátás bemutatása:.......nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
térkép:............................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
Összbenyomás: 2 , Speciálisan csak mazsolabort készítő pince. A honlap is kifejezetten a mazsolabor specialitásának elmagyarázását tűzte ki célul (ennek viszont igyekszik megfelelni). Termőhelyről, szőlőről nem tudunk meg szinte semmit. Nem tudom, hogy Etyeken volt e korábban valaha mazsolabor, de érdekes színfoltja lehet az inkább savhangsúlyos szárazfehérborok mellett.

Thüzes Pince
külcsín:............................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
tartalom:..........................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
termőhely bemutatása:..........nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
szőlőművelés leírása:............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
borkészítés leírása:..............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
borok bemutatása:...............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
borok online értékesítése:..... nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
vendéglátás bemutatása:.......nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
térkép:............................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
Összbenyomás: 2 . Talán a legprofibban induló honlap, flashekkel operálva áttekinthető kezdőoldallal. Utána megismerhetjüka borász vízióját, amit azonban egyáltalán nem bont ki később. Azt hogy a szőlőről nem tudunk meg semmit haggyán, de hogy egy szó sem esik arról hogy milyen boraik vannak az azért elég furcsa. Programoldalukon meg 2006 januári irodalmi estet reklámoznak. Jó példa, amikor egy igényes formát nem tudnak tartalommal megtölteni. Pedig a borász filozófiája és a képek is szimpatikusak. Kár érte.

Etyeki Kúria
külcsín:............................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
tartalom:..........................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
termőhely bemutatása:..........nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
szőlőművelés leírása:............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
borkészítés leírása:..............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
borok bemutatása:...............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
borok online értékesítése:..... nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
vendéglátás bemutatása:.......nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
térkép:............................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
Összbenyomás: 4 . Pont az ellenkezője az előző pince honlapjának. Egyszerű, tiszta design de ami fontos arról mindenről kapunk infót. Itt is picit hiányzik a szőlőművelésről egy kicsit pontosabb kép és hát itt is aktualizálni kéne (2006 májusi meghívót hirdetik egyedül). Egyébként tartalmában eddig a legjobb.

Haraszthy Vallejo
külcsín:............................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
tartalom:..........................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
termőhely bemutatása:..........nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
szőlőművelés leírása:............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
borkészítés leírása:..............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
borok bemutatása:...............nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
borok online értékesítése:..... nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
vendéglátás bemutatása:.......nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
térkép:............................nincs - 1 - 2 - 3 - 4 - 5
Összbenyomás: 4 . Elegáns, a vállalkozás méreteit tükröző lap, ahol igyekeztek a tartalmat is a formához igazítani. A borok évjáratonkénti leírása igen igényes, látszik hogy a szerző szakmabeli és fontosnak tartotta a részleteket. Baj, hogy a termőhelyről, a pince szőlőbirtokairól szinte semmit nem tudunk meg. Érdekes és jópofa a borkóstolási útmutató.

0 Comments:

Olvasd el a legfrissebbeket!