left KEZDŐSZŐLÉSZ: Épül a Pince IV

csütörtök, augusztus 16, 2007

Épül a Pince IV


Kezdünk a célegyenesbe érni. A brigád nagyon "motivált" (kétnaponta egy demizson bor), az idő jó, borospincét rakni meg különben is élvezet.

TIZENEGYEDIK NAP

Lebontották a zsaluzatot. Sajnos gyengusz a gépem és vakum sem volt, de talán valamennyire látszik a nyers állapot:

A brigád egy része (Emil) meg közben elkezdte rakni a felhalmozott padlástégla készletből a pince alját, azaz a burkolatot. Színben ez még fekete, mert majd később kerülnek az eredeti színek kibontásra (vszleg én homokos sikálós megoldással). A képen talán látható hogy kétoldalt a jövőbeni hordók alatt nyers föld marad továbbra is, csak a középső közlekedő folyosó kerül leburkolásra, de az is csalk szigorúan földbe homokkal kötve.


Magában a kötés meg így néz ki. Nem lett alá betonozva. Csak homokba rakva kell hogy összekösse magát az anyag idővel.


Az egyetlen eddig még megmaradt vagyis kimaradt rendszerelem a síp. Logikusan persze ez marad a végére. Ebbe a napba még sikerült a brigád másik felének felhúzni a jövőbeni síp falazatát, amire majd az ív kerül:



TIZENKETTEDIK NAP

Ha ív akkor ramonád. Bezsaluzták tehát a sípot is. Az egész kezdi már lassan a végleges állapotot felvenni (nem beszélve a közben már felrakott két bejárati oszlopról).

És egy szép kép belülről nézve a síp zsaluzatára.

Egy pedig már tényleg alulról a pince mélységéből:



Szóval brutálisan haladunk előre. Félek a következő tudósítás lesz a vegső a pinceépítés rögös, de mégis hatékony útján.


1 Comment:

Névtelen said...

Irigylésre méltóan egyre szebb :)

Olvasd el a legfrissebbeket!