tag:blogger.com,1999:blog-34419136.post5130104921175856060..comments2023-10-29T15:51:23.268+01:00Comments on KEZDŐSZŐLÉSZ: Lucia és a szüretSpicchttp://www.blogger.com/profile/15724713756303912723noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-34419136.post-16374007375484556942007-10-06T10:08:00.000+02:002007-10-06T10:08:00.000+02:00Valopapa - tegnap este felmentem és megvolt az els...Valopapa - tegnap este felmentem és megvolt az első zajos erjedésem! Még a hordóbol is kifutott a habja pedig hagytam egy jó 15 centi levegőpárnát a muston. Most szépen pötyög az anyag.Spicchttps://www.blogger.com/profile/15724713756303912723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34419136.post-9906458062025082242007-10-06T07:52:00.000+02:002007-10-06T07:52:00.000+02:00Forr-e már az a jó must?Forr-e már az a jó must?valopapahttps://www.blogger.com/profile/08428425106435873296noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34419136.post-80286022026584159202007-10-03T08:28:00.000+02:002007-10-03T08:28:00.000+02:00A lassan forrás szerintem is kifejezetten jó, de a...A lassan forrás szerintem is kifejezetten jó, de a forrás beindulása minél előbb meg kell, hogy történjen.valopapahttps://www.blogger.com/profile/08428425106435873296noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34419136.post-22861889403863852312007-10-02T17:01:00.000+02:002007-10-02T17:01:00.000+02:00Valopapa - a pincében 16 fok van jelenleg, ami ok ...Valopapa - a pincében 16 fok van jelenleg, ami ok szerintem a forrásnak. De várok 3-4 napot azt meglátom. Alapvetően nem baj szerintem ha lassan forr ki. De mint említetted mindenki másképp csinálja és ezért szép:)<BR/>Szőlősgazda- szép idő volt, úgyhogy remélem igazad leszSpicchttps://www.blogger.com/profile/15724713756303912723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34419136.post-47500837033104342232007-10-02T13:20:00.000+02:002007-10-02T13:20:00.000+02:00A 19-es must több, mint szép... lehet, hogy falusi...A 19-es must több, mint szép... lehet, hogy falusi szokás, de felénk 20 fok felé "viszik" cukorfokot. A pincében elég hamar lehűl a must, föleg kisebb mennyiség. Nem méred a pincehőmérsékletet? Sokkal "jobb", ha nem áll a must; én mindig elébe megyek a forrásnak, vagy hagyom még (napon) egy kicsit, vagy rámelgítek (mustra, levegőre). Azért nézegesd...valopapahttps://www.blogger.com/profile/08428425106435873296noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34419136.post-23595930295725584062007-10-02T11:01:00.000+02:002007-10-02T11:01:00.000+02:00Meleg volt, amikor szedtétek, nem? Nem kell aggódn...Meleg volt, amikor szedtétek, nem? Nem kell aggódni, 2-3 nap alatt szépen forrni fog.Szőlősgazdahttps://www.blogger.com/profile/16308501407477121976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34419136.post-62817930722587797522007-10-01T19:49:00.000+02:002007-10-01T19:49:00.000+02:00valopapa - én úgy vagyok vele ha egészséges és szé...valopapa - én úgy vagyok vele ha egészséges és szép a szőlő akkor az első fejtésig (az erjedés vége kb 1 hónap)nincs kén. Majd meglátjuk. Igen a beindulástól én is tartok egy kicsit. Ha egy hét alatt nem indul be, lehet hogy ráturbózok.Spicchttps://www.blogger.com/profile/15724713756303912723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34419136.post-20249005544535680572007-10-01T13:25:00.000+02:002007-10-01T13:25:00.000+02:00A 19-es must nagyon szép.A 19-es must nagyon szép.Szőlősgazdahttps://www.blogger.com/profile/16308501407477121976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34419136.post-64399965429025746912007-10-01T07:26:00.000+02:002007-10-01T07:26:00.000+02:00Szép hétvége...Egy kis cukor azért elférne, a mini...Szép hétvége...<BR/>Egy kis cukor azért elférne, a minimális kén (10g/1hl) meg szerintem kötelező lenne. De ettől szép ez; mindenki másképp csinálja. Még most sem vagy elkésve...:) A forrás beindulásától nem félsz? Pincehőmérséklet? A helyedben egy 5l-t vinnék szobahőmérsékletre, legyen mivel oltani, ha esetleg nem akar megmozdulni.valopapahttps://www.blogger.com/profile/08428425106435873296noreply@blogger.com